Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Lokale omroepen in geldnood

Logo NLPO Lokale publieke omroepen zullen niet overleven als een nieuw kabinet niet snel met meer geld over de brug komt. Dat hebben de lokale omroepen in ons land...

laten weten aan de Tweede Kamer. Ze boden een petitie met 3500 handtekeningen aan. De lokale omroepen denken dat er zo’n 30 miljoen extra nodig is om aan de wettelijke taak te voldoen. Zo’n driekwart van alle lokale publieke omroepen ontvangt op dit moment minder dan 25.000 Euro per jaar.

Volgens NLPO directeur Marc Visch kunnen veel omroepen met de huidige vergoeding niet eens de vaste lasten als huisvesting, auteursrechten en minimale apparatuur betalen. Ook lokale omroep RPL onderschrijft dat de bijdragen van het Rijk te krap zijn om haar taken goed uit te kunnen voeren.

Foto: Dick Hol
NLPO petitie1

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties