Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Flinke tegenvallers bij verbouw stadhuis

Logo Stadhuis ongevalDe verbouwing van het stadhuis zit bepaald niet mee. Opnieuw moest wethouder Ten Hagen meedelen dat flinke tegenvallers de bouw vertragen. Ook gaat de...

verbouwing veel meer kosten dan begroot is. Zo zijn er na elektronische metingen afwijkingen tussen de tekeningen en het casco geconstateerd. Installaties etc. moeten nu opnieuw worden aangepast aan de nieuwe tekeningen.

Weer een ander probleem is dat er asbest in de fundering is aangetroffen. Ook staat het stadhuis op drie oude sloten die sterk vervuild zijn en volgens speciaal protocol moeten worden afgegraven.‘Er bestaat geen gevaar voor de omgeving,’ verzekert Ten Hagen. Het ongeval in mei waarbij een bouwvakker om het leven kwam wordt gedeeltelijk gedekt door de verzekering en ook daar is mogelijk een financiële tegenvaller te verwachten. Meevaller is dat het casco constructief in orde is.

Aannemer Bam en gemeente hebben de intentie om constructief samen te werken en willen de ontstane problemen ook gezamenlijk oplossen. Verantwoordelijk wethouder Ten Hagen gaat de gemeenteraad uitleg van de ontstane situatie geven en om extra geld vragen. Hoeveel precies is niet bekend.

Foto: RPL
ID015798

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties