Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Utrechters parkeren fiets tegen 'Dommetjes'

Logo DommetjesUtrechters parkeren in de binnenstad op de Neude sinds vorige week hun fiets tegen zogenoemde ‘Dommetjes’. Deze fietspaaltjes in de vorm van de Domtoren zijn ontworpen door Rosa de Vries.

Het is één van de winnende ontwerpen van de ontwerpwedstrijd 'Het Kekke Rek'. De'Dommetjes' zijn neergezet omdat de rijen fietsen die er geparkeerd staan, regelmatig omvallen. De gaten in de paaltjes zijn te smal voor een kettingslot. Dit moet voorkomen dat er langdurig wordt geparkeerd.

Eerder was de bedoeling dat als proef de vakken ‘s ochtends als laad- en losplaats gebruikt konden worden. Deze proef is echter niet doorgegaan, zodat alsnog fietsrekken konden worden geplaatst.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties