Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Nederlands eerste CityTree staat in Utrecht

Logo CityTreeDe eerste zogeheten CityTree in Nederland staat komend jaar voor het Utrechtse Huis voor de provincie aan de Archimedeslaan in Utrecht. Op de dag van de duurzaamheid, afgelopen...

dinsdag, namen de gedeputeerden Pim van den Berg en Jacqueline Verbeek-Nijhof de CityTree in gebruik. Een CityTree is een kunstwerk met een zitbankje en een verticale muur. Deze muur bestaat vooral uit mossen die vervuiling in de lucht als het ware opeten.

Een CityTree kan de luchtkwaliteit met ongeveer 30 procent verbeteren. De mossen halen CO2, stikstof en fijnstof uit de lucht. Door ingebouwde sensoren zijn de prestaties van de CityTree continu te volgen. Zonnepanelen zorgen voor de energie die de boom nodig heeft.

Vanaf het najaar 2018 krijgt deze boom een permanente plaats tussen Amersfoort en Leusden langs de provinciale weg N226.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties