Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Slimme verkeerslichten op kruisingen Europabaan

Logo stoplichtSlimme verkeerslichten en flitspalen moeten het fileprobleem tijdens spitsuren op de Europabaan gaan oplossen. Met deze met elkaar, met voertuigen, reizigers en de verkeerscentrale...

communicerende verkeersinstallaties hoopt de provincie Utrecht een betere doorstroming te bereiken met meer veiligheid. De installaties maken deel uit van het project ‘Talking Traffic’, een nieuwe ontwikkeling in ‘smart mobility’.

In De Ronde Venen op de N201 vindt de eerste toepassing plaats van dit hypermoderne systeem. De Europabaan in Woerden volgt snel daarna.

In de regio worden op proef in totaal 23 kruispunten voorzien van deze slimme verkeerslichten. Als de proef slaagt komen uiteindelijk meer dan 100 kruispunten in de provincie in aanmerking voor deze nieuwe verkeersinstallaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties